Уредената среща във Варна между европейски и турски чиновници трябваше

...
Уредената среща във Варна между европейски и турски чиновници трябваше
Коментари Харесай

Haaretz: Турция и Русия намериха в Запада общ враг

Уредената среща във Варна сред европейски и турски служители трябваше за следващ път да се опита да изглади някои различия сред Турция и Запада, писа английския специалист Саймън Уолдмън в израелското издание Haaretz в обявата си There`s No Point in Europe Trying Again With Turkey. It Just Can`t Compete With Putin.

Според създателя, Турция и Европа „ надали в близко време ще се помирят”, тъй като с изключение на многото нерешени въпроси сред тях, те имат напълно разнообразни цели и разнообразни „ стратегически ориентири”. За това не е чудно, че те непрекъснато се карат.

Анкара има напълно други основни закани за сигурността: това не е ИД, не са Иран и Русия, а по скоро Кюрдската работническа партия с нейната сепаратистка ориентировка и нападателна активност в Анадола. Друга основна опасност е придвижването на Гюлен.

Според Ердоган, Европа и Америка се преглеждат като врагове, като страни, които сътрудничат с терористите (ПКК) и поддържат опита за прелом през юли 2016 година Западът е основната опасност за сигурността на Турция след ПКК и придвижването на Гюлен. Именно по тази причина след 2016 година Анкара „ заигра” с Владимир Путин, макар намесата в работите на Украйна и окупацията на Крим.

Както твърди Саймън Уордмън, Анкара освен смята, че Москва е „ преобладаваща държава” в своя район, само че и смята, че и на двете страни съперник е Западът.

Стратегическите ползи на Турция и Запада са в „ диаметрално противоположни направления”. И двете страни имат разнообразни врагове и, като разследване, разнообразни съдружници, обобщава Уолдмън.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР