Ураганният вятър отнесе покрива на къща в Смолян. Зам.-кметът инж.Мариана

...
Ураганният вятър отнесе покрива на къща в Смолян. Зам.-кметът инж.Мариана
Коментари Харесай

Ураганният вятър отнесе покрив на къща в Смолян

Ураганният вятър отнесе покрива на къща в Смолян. Зам.-кметът инж.Мариана Цекова отиде на място, с цел да се запознае какво е ситуацията в триетажната къща на семейство Илчеви в кв.Райково.

За благополучие фамилията не е потърпевшо. Проблемите са доста съществени, има тонове отпадък. Покривът не е бил добре укрепен, уточни след огледа инж.Цекова. Срутени са също и част от стените. Ще внесем искане в Общинския съвет да се подкрепи потърпевшото семейство, разгласи още зам.-кметът.
Закъсалите коли в Мугла към този момент са освободени и пътят там е отворен.

Ураганният вятър продължава да е мощен.

Община Смолян предизвестява жителите през днешния ден сред 12 и 14.00 часа да не излизат отвън домовете си, тъй като се чака порива напразно да е най-силен, 65 км в час. Директорите на образователните заведения са предизвестени да не пускат децата на открито. Отменени са ученическите игри по баскетбол, които бяха планувани да се проведат през днешния ден. Без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале, Търън. Затворени за придвижване са пътищата за Мугла, Турян, Габрица, Левочево, както и Околовръстният път в града. В някои обитаеми места и клетките за мобилни телефони не действат и е сложна връзката с кметовете.
Където е безвредно и допустимо се организират избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.Има доста развалени покриви. Изкоренените дърветата са затворили пътищата.

Кризисният щаб в община Смолян работи на непрестанен режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР