Ураганният вятър, който помете Карлово, е нанесъл огромни щети. Освен,

...
Ураганният вятър, който помете Карлово, е нанесъл огромни щети. Освен,
Коментари Харесай

Зрелищно в БЛИЦ TV! Гледката в Карлово е страшна, ураганът помете улиците на града, полицаи пазят от мародери

Ураганният вятър, който опустоши Карлово, е нанесъл големи вреди. Освен, че отнесе покривите на локалната болница и на учебно заведение „ Христо Проданов “, стихията е порутила покривите на читалището и здравната работа в село Васил Левски, на частни къщи. Съборени са стотици дървета и пътни знаци, те към този момент са преместени тук-там, които не затрудняват придвижването.

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков е изпратил на помощ на бедстващо Карлово служители на реда,които ще дежурят по селищата с най-вече опустошения, с цел да не се стигне до мародерство и битови обири, заяви за БЛИЦ кметът на общината доктор Емил Кабаиванов.



Добрата вест е, че към този момент във всички селища на Карловско, с изключение на в една част на Васил Левски, електрозахранването е възобновено. През БЛИЦ Кабаиванов благодари на ЕВН и пожарникарите, които през целия ден работят в района. От на следващия ден стартира възобновяване на пътните знаци и премахването на дърветата и клоните. Кметът чака и сигнали от жители, а комисия от общината ще опише вредите и ще сеира Комисията по бедствия и повреди, с цел да се заплати на най-пострадалите еднократна финансова помощ. Отново в същото ведомство локалната власт ще кандидатства за средства, с цел да възвърне разрушенията по общинските здания, нанесени от урагана. Бедственото състояние в Карловско остава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР