Ураганен вятър в Подбалкана – в Карлово и Сопот бяха

...
Ураганен вятър в Подбалкана – в Карлово и Сопот бяха
Коментари Харесай

Ураганен вятър причини щети в Карлово и Сопот

Ураганен вятър в Подбалкана – в Карлово и Сопот бяха съборени покриви и пречупени клони на дървета, а повреда в трафопост остави за малко стотици семейства без ток.

В Сопот бурното време наложи евакуация нацяло учебно заведение.

Снимка: БГНЕС

Стихията отнесе панорамни стъкла и порти, както и част от покрива на образователния ресторант в професионалната гимназия „ Генерал Владимир Заимов”. Ситуацията наложи незабавна евакуация на повече от 500 възпитаници.
Евакуираха учебно заведение в Сопот поради ураганен вятър Синоптиците оповестиха код жълто за мощен и плевел вятър от северозапад
Вятърът прекатурна и търговски обект в центъра на Сопот и по знамение не рани никого.

В Карлово пък отнесе покрива на постройката на здравната ревизия, който пострада преди 11 месеца при различен вихър.
Ураганен вятър отнесе покрив в Карлово Изтръгнати са и улични стълбове
Пари за ремонта му са открити, само че той към момента не е почнал. „ Той не ни е толкоз стеснителен и бърз, защото там сега не се прави никаква дейност”, изясни Стою Карагенски, зам-кмет на Карлово.

Авария в трафопост остави на няколко пъти денем семействата без ток, без електричество за половин час беше и постройката на общината.

Стихията изтръгна железни стълбове на уличното осветяване, пилони за флагове и част от металната ограда край карловската болница.

Ветровито е през днешния ден в цялата страна, само че най-силен е вятърът южно от Стара планина.

Между 80 и 100 км/ч доближиха поривите на северния вятър в областите Пловдив, Пазарджик, Сливен, Кърджали и Сандански. За на следващия ден също има предизвестия за мощен северозападен вятър. Жълт код е в действие за цялата северна половина от страната, както и в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР