Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, на места и с

...
Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, на места и с
Коментари Харесай

Буря нанесе щети в община Две могили, Русенско

Ураганен вятър, съпроводен със мощен дъжд, тук-там и с градушка, е нанесъл в късния следобяд вреди в няколко обитаеми места в община Две могили, област Русе. Обстановката към този момент е спокойна, заяви кметът на Две могили Божидар Борисов.

От бурята в село Бъзовец била наводнена къща, имало свлечена тиня по сектори от основния път в обитаемото място, отвеян бил и част от асфалта на странична улица.

В село Баниска са нанесени вреди на няколко ламаринени покрива на икономически постройки, изпочупени са също керемиди на къщи. Силният вятър прекършил и 15 огромни бора в двора на детската градина, само че постройката не е наранена.

Борисов изясни, че паднали дървета имало и по пътя сред селата Помен и Могилино, както и в Каран Върбовка. Големи камъни и тиня са се свлекли на третокласния път сред селата Пепелина и Широково, като придвижването в сектора към този момент е проходимо.

Борисов изясни, че екипи са работили в засегнатите от бурята региони, като дейностите ще продължат и в идните дни.

Заместник-областният шеф на Русе Валентин Колев съобщи, че не са постъпвали сигнали за вреди от други места в региона. Не е имало и обитаеми места без ток и вода.

(Снимка архив)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР