Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно нанесоха

...
Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно нанесоха
Коментари Харесай

Ураганът спря влаковете между Левски и Свищов

Ураганен вятър и градушка с величина на бобено зърно нанесоха обилни материални вреди в Свищовско. Прекъсната е железопътната линия при село Морава, съобщи БНР.

Паднали дървета са препречили пътища, скъсани са електропроводи . Няма ранени хора, заяви за Хоризонт " кметът на община Свищов Генчо Генчев.

Най-значителни са вредите от бурята в свищовските села Морава и Деляновци. Няма потърпевши и бедстващи хора, само че са наводнени доста парцели и пътища, съобщи кметът на Свищов Генчо Генчев.

" Целият път към селото е наводнен с тиня, наноси, кал. Паднали големи дървета, борове върху къщи, върху пътя. Същото е ситуацията и в Деляновци. Скъсани са жиците на електрозахранването. " - уточни той.

Екипи на Електроразпределителното сдружение и общинския спешен център в Овча могила работят по премахване на вредите . Паднали дървета са прекъснали железопътната линия Левски-Свищов в региона на село Морава, добави Генчев.

" Има четирима пасажери, четирима студенти, сега са настанени при началника на гарата в село Морава и пътува рейс от Свищов, с цел да можем да превозим тези пасажери. " - увери кметът.

Сутринта ще бъде изработен още един оглед и оценка на вредите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР