Ураганът Майкъл се усили и се очаква, че може да

...
Ураганът Майкъл се усили и се очаква, че може да
Коментари Харесай

Американските щати Флорида и Алабама се готвят за урагана Майкъл

Ураганът Майкъл се усили и се чака, че може да се трансформира в един от най-големите урагани, преди да стигне до Флорида в средата на седмицата, съобщи Асошиейтед прес.

Скоростта на ветровете в урагана надвишава 178 км/ч, заяви Националният център за ураганите на Съединени американски щати. Бурята ще прекара два или три дни над Мексиканския залив, който има висока температура на водата и удобни условия за усилването й.

Поради огромните размери на урагана, който носи мощни ветрове и проливни дъждове, може да се стигне до рискови наводнения в сектор от крайбрежието на Флорида, с голям брой реки и с необятни устия, в които може да се събере морската вода, която се чака ураганът да изтласка на сушата, съобщи Кен Греъм, шеф на Центъра за ураганите.

Според прогнозите Майкъл може да докара до повишаване на морското ниво с до 3,5 м и да изсипе до 300 мм дъжд над някои селища. Във Флорида са издадени заповеди за наложителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско ситуирани региони. Губернаторът на щата Рик Скот разгласи изключително състояние в 35 региона.

Губернаторът на прилежащия щат Алабама Кей Айви разгласи изключително състояние в целия щат, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР