Ураганът Мария връхлетя Пуерто Рико, предадоха световните агенции в сряда.

...
Ураганът Мария връхлетя Пуерто Рико, предадоха световните агенции в сряда.
Коментари Харесай

Ураганът Мария достигна Пуерто Рико


Ураганът Мария връхлетя Пуерто Рико, предадоха международните организации в сряда.

Окото на бурята, чиято мощ бе понижена до четвърта степен, се намира покрай град Ябукоа. Ветровете са със скорост 250 километра в час.

Стихията е на 75 километра югоизточно от Сан Хуан. Ураганът се придвижва на североизток със скорост 17 километра в час.

Пуерто Рико дълго време не беше връхлитан непосредствено от урагани. Те минаваха или северно, или южно от него. За последно вихър от четвърта категория е имало през 1932 година А най-силната стихия, поразила острова до момента, е Сан Фелипе с ветрове 257 километра в час през 1928 година

Властите на Доминика оповестиха, че ураганът Мария е лишил живота на седем души там. Преди това ураганът стана причина за гибелта на един човек в Гваделупа.

Преди да доближи Пуерто Рико Мария мина през остров Сейнт Кроа, който е част от Американските Вирджински острови, съобщи Ройтерс. Той е най-мощната стихия, блъснала Сейнт Кроа от 1989 година, когато островът бе затрит от урагана от четвърта категория Хюго. Много локални поданици потърсиха леговище в приюти. На Сейнт Кроа живее към половината от популацията на Американските Вирджински острови, което възлиза на общо 103 000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР