Ураганът Ирма отнесе покриви на къщи и предизвика наводнения по

...
Ураганът Ирма отнесе покриви на къщи и предизвика наводнения по
Коментари Харесай

Куба след Ирма: оценяване на щетите

Ураганът Ирма отнесе покриви на къщи и провокира наводнени я по продължение на стотици километри от северното крaйбрежие на Куба, съобщи Асошиейтед прес.

След като доближи чак до Хавана, късно нощес И рма направи завой на север към Флорида , придружен от ветрове, достигащи 195 км/ч. Сега управляващите в Куба към този момент вършат о ценка на вредите на острова, където бяха наранени най-луксозните кубински курорти и няколко огромни града, както и аграрни земи в централните елементи на страната.
 Куба урагана Ирма БГНЕС
Засега няма данни за починали хора . Куба се слави с отличната си организация и подготовка за посрещане на естествени бедствия, като ударението се слага върху предотвратяването на човешки жертви. Властите в този момент поставят огромни старания да възстановят електроподаването, да почистят и отворят пътищата.
 Куба урагана Ирма БГНЕС
Въпреки преместването на Ирма жителите на столицата Хавана бяха предизвестени към този момент да заобикалят да излизат от домовете си, тъй като високото равнище на водата в морето може да се задържи до понеделник. Главният крайбрежен бул. " Малекон " на столицата остава затворен заради мощните талази, които не престават да го заливат. На места са залети елементи от града, намиращи се на 600 м от морето.
 Куба урагана Ирма БГНЕС

Още с навлизането на урагана кубински военни бяха изпратени в крайбрежните градове , с цел да изтеглят хората - в доста случаи наложително, да ги настаняват в сигурни убежища в държавни здания и учебни заведения, та даже и в пещери.
 Куба урагана Ирма БГНЕС
Десетки хиляди домове във Флорида останаха без ток

Видеорепортажи от северните и източните региони на Куба демонстрират с ъборени електрически стълбове и пътни знаци , изкоренени дървета и отнесени или мощно развалени покриви на здания и домове. Очевидци настояват, че един недодялан музей, оказал се в " окото " на бурята, е изцяло опустошен . Властите в град Санта Клара споделиха, че там са рухнали 39 здания. Над 5000 туристи са били евакуирани от северните крайбрежни региони и острови, където през последните години бяха издигнати редица нови курорти.

Тръмп към жителите на Флорида: Ирма е вихър с епични мащаби, махнете се от пътя му

Силно потърпевши са аграрни региони и земи в източната част на островната страна.
 Куба урагана Ирма БГНЕС
Сред най-засегнатите е дребният крайбрежен град Кайбариен, на към 320 км източно от Хаван а, където ветровете са съборили доста стълбове от далекопроводи, а няколко квартала са под вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР