Ураганът Иън е достигнал категория 3 преди да достигне до

...
Ураганът Иън е достигнал категория 3 преди да достигне до
Коментари Харесай

Ураганът Иън наближава сушата в Куба с категория 3

Ураганът Иън е достигнал категория 3 преди да доближи до сушата на Западна Куба рано сутринта във вторник.

Ветровете му доближиха скорост от 120 благи в час, заяви CNN, цитирайки Националният център за ураганите.

Вчера ураганът бе с дадена категория 2, непрекъснати ветрове от 110 благи в час, само че приближавайки към Куба се разви до ураганна мощ и категория на заплаха от неочаквани наводнения. Очаква се изискванията му да станат още по-застрашителни тази нощ.

Националният център за ураганите чака ураганът да се движи на север-северозапад през острова, оставяйки опустошителни вреди по пътя си,

След това ураганът се чака се да доближи югоизточния Мексикански залив и да продължи да се движи към Флорида и през нощта на сряда против четвъртък да удари щата. Метеоролозите от Тампа предизвестяват, че до 36 часа бедствието може да настъпи.

Как се приготвят във Флорида?

Заплашителното доближаване на урагана към Флорида провокира подготовка в целия щат - управляващите оповестиха затваряне на учебни заведения, анулация на полети, а военните започнаха да реалокират кораби и самолети. Губернаторът на Флорида Рон Де Сантис предизвести за допустимо спиране на електрозахранването, дефицит на гориво, като сподели на хората " да се приготвят в този момент ".

По цялото западно крайбрежие на Флорида управляващите приканват жителите да се изтеглят. " Това не е нещо, с което да се шегуваш. Ако можете да си тръгнете, просто си тръгнете в този момент ", сподели кметът на Тампа Джейн Кастор.

Вече са издадени заповеди за наложителна евакуация за елементи от 6 окръга и са отворени пространства незабавни укрития. Националната армия на Флорида към този момент активизира 5000 бойци от Флорида и 2000 спомагателни от други щати за реакция при бедствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР