Ураганът „Харви“ взе най-малко две жертви. Един човек е загинал

...
Ураганът „Харви“ взе най-малко две жертви. Един човек е загинал
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Ураганът „Харви“ взе жертви в САЩ!

Ураганът „ Харви “ взе минимум две жертви. Един човек е умрял в дома си в Рокпорт, щата Тексас, при пожар, зародил вследствие на стихията, заяви кметът на крайбрежния град Чарлз Уакс, без да даде спомагателна информация.

Полицията в Хюстън заяви, че жена е починала при наводняване, съобщи Ройтерс. Около 30 души с пострадвания са получили здравна помощ, а още 30 до 40 са в неопределеност, показва ДПА, като се базира на локални медии.

Бреговата защита е избавила минимум 20 души при разнообразни произшествия, съобщи АП. Само в региона на град Корпъс Кристи два хеликоптера са съумели да спасят трима души от рибарска лодка, четирима – от шлеп, и 11 – от два влекача, както и двама души и кучето им, блокирани покрай Рокпорт.

„ Харви “ е най-мощният вихър в Съединени американски щати от 2005 година насам, когато „ Катрина “ съвсем унищожи Ню Орлиънс.

По пътя си през вчерашния ден той аргументи огромни наводнения в няколко крайбрежни региона в Тексас. Възстановяването ще отнеме години, предизвести ръководителят на Федералната организация за изключителните обстановки Брок Лонг. Той дефинира урагана като събитие с невиждана дълготрайност за Тексас.

„ Харви “ също така остави без електричество 338 хиляди души в щата, като възобновяване на електрозахранването може да отнеме дни.

Унищожени са къщи и магазини.

Губернаторът на Тексас Грег Абът разгласи, че изключителното състояние е било разширено с още 20 окръга и към този момент обгръща общо 50.

В Рокпорт вредите са обилни, екипите не престават издирвателните и избавителни интервенции, сподели Уакс като означи, че към 40% от 24 500-те поданици на града не са се вслушали в разпореждането за незабавна евакуация, обещано преди бурята.

Опасност

„ Харви “ доближи Съединени американски щати в петък вечерта, когато беше от четвърта категория по петстепенната канара. Впоследствие той отслабна до тропическа стихия с ветрове със скорост до 110 км/ч.

Същевременно заплахата не е отминала, тъй като изключително бавното придвижване на стихията (придвижва с едвам 4 км/ч) – я прави доста рискова, защото поройни дъждове ще валят над едни и същи региони няколко дни, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР