Ураганът Флорънс в Атлантическия океан оправда прогнозите на метеоролозите и

...
Ураганът Флорънс в Атлантическия океан оправда прогнозите на метеоролозите и
Коментари Харесай

Ураганът Флорънс стана от четвърта степен

Ураганът Флорънс в Атлантическия океан оправда прогнозите на метеоролозите и стана от четвърта степен с приближаването си към Източното крайбрежие на Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Стихията е към този момент с вятър със скорост 195 километра в час. На Източното крайбрежие към този момент бяха подредени първите евакуации. Те бяха разпоредени от управляващите на Северна Каролина за жителите на остров Хатерас. От на следващия ден заповедите ще касаят и други крайбрежни туристически региони.

Южна Каролина също разгласи положение на паника. Щатът Вирджиния последва образеца й.

Флорънс се придвижва със скорост от 20 километра в час в северозападна посока. Очаква се на следващия ден и във вторник да премине сред Бахамите и Бермудските острови. После ще се насочи към Съединени американски щати, където може да връхлети Източното крайбрежие в четвъртък.-->
 
Два други урагана следват Флорънс в Атлантическия океан. Ураганът Хелън е с ветрове 165 километра в час и се чака да се ускори на следващия ден вечер. Той напредва североизточно, само че се чака скоростта му да намалее прогресивно. Ураганът Айзък бе избран от Центъра за ураганите в Маями като дребен вихър с ветрове с оптималната скорост 120 километра в час. Той се насочва към Малките Антилски острови - район, който към момента се възвръща от прекосяването на урагана Мария предходната година.

Любопитното при урагана Флорънс е, че предходната седмица той се ускори посред Атлантическия океан и на 5 септември доближи четвърта категория. Но тогава беше на над 2000 километра източно от Бермудите. После той отслабна до тропическа стихия, само че още тогава метеоролозите предизвестиха, че стихията не си е отишла и техните прогнози се оправдаха.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР