Ураганът Флорънс, който застрашава живота на 10 милиона американци, сега

Ураганът Флорънс, който застрашава живота на 10 милиона американци, сега ...

Ураганът Флорънс нанася първия удар: Жителите бързо напускат къщите си.Ураганът "Флорънс", който застрашава живота на 10 милиона американци, сега превзема бреговете на САЩ и заплашва с наводнение. Улиците вече са започнали да се наводняват. В потъваща лодка се оказа и  Доналд Тръмп. Оказало се, че по време на предишния ураган не са били убити 18 души, както официално стана ясно, но три хиляди души, съобщава Ren.tv.

Скоростта на вятъра вече достига 70 километра в час. Жителите на стотици градове  напускат домовете си и се преместват във вътрешността на държавата.

Северна Каролина се готви за среща с един от най-мощните урагани в историята на САЩ. Именно тук хората от крайбрежните градове са евакуирани. Пътищата в обратната посока са затворени, транспортът не върви, само няколко железопътни гари останаха за най-упоритите, които нямат къде да отидат.

"Много хора не искат да напуснат, затварят се у дома и така те се борят с урагана. Домовете са разрушени, хората са ги строят отново, защото това е техният дом. И това се случва всяка година, сезонът на ураганите. За съжаление, ние не разполагаме със средства, с които да контролираме природата " - казва местен жител.

Американският президент Доналд Тръмп, който говори в официално изявление, гарантира на гражданите: всичко е под контрол. Но разчитам повече на небесните сили, отколкото на помощта на спасителите.

 

  

 
 

Източник: petel.bg