Ураганът Флорънс, който тази сутрин удари атлантическия бряг на САЩ,

...
Ураганът Флорънс, който тази сутрин удари атлантическия бряг на САЩ,
Коментари Харесай

Ураганът Флорънс бушува в Северна Каролина, вятърът носи отломки от сгради

Ураганът Флорънс, който тази заран удари атлантическия бряг на Съединени американски щати, ще продължи да съставлява " сериозна заплаха " през идващите сред 24 и 48 часа, предизвести американското Федерално ръководство за изключителните обстановки, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 Ураганът Флорънс погълна крайбрежията на Северна и Южна Каролина (видео)
Придружен от бурни ветрове и поройни дъждове, Флорънс доближи брега на първо време в щата Северна Каролина в 07.15 ч. (14.15 ч. българско вр.). Стихията връхлетя Райтсвил бийч, на няколко километра източно от Уилмингтън, близо до границата със прилежащия щат Южна Каролина.

В ход са избавителни интервенции, с цел да бъдат изведени хора, блокирани от придошлите води.

Спасителите са обезпечили заслон на сред 150 и 200 души в град Ню Бърн, издигнат по крайбрежията на река, сподели Дейвид Даниълс от градската полиция.

Ще бъде оказана помощ и на десетки други локални поданици, които не са изпълнили напътствията на управляващите да се изтеглят.

 Снимка: ЕПА

" Блокирани сме на тавана ", описа по телевизия Си Ен Ен жителката на Ню Бърн Пеги Пери, която избягала с още трима членове на фамилията си на най-високото място на къщата. " За няколко секунди водата към този момент ни стигаше до кръста, скоро ще ни стигне до рамената ".

В Туитър кметството се опитваше да успокои хората: " Ще ви измъкнем оттова. Може да се наложи да се качите на втория етаж или на тавана, само че ние ще дойдем ", написа в известието.

В Джаксънвил повече от 60 посетители на хотел също бяха подслонени тази нощ след рухването на част от покрива, съгласно локалните управляващи.

Въпреки че спадна до първа категория по скалата на Сафир-Симпсън, Флорънс настава дружно със мощни ветрове и проливни дъждове. Очаква се на следващия ден ураганът да се насочи към вътрешността на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Най-вероятно Флорънс ще премине през южната част на Апалачите, като се придвижва в Нова Англия, към този момент като тропическа меланхолия, към средата на идната седмица.

Стихията унищожи постройки и прекъсна електрозахранването за половин милион семейства и офис здания. Очаква се и тя да провокира дълготрайно и извънредно мощно покачване на водните равнища.

 Снимка: ЕПА

#HurricaneFlorence wind blows out our hotel sign. I was standing under it doing a live hit just 3 minutes before this happened. Timing is everything. @fox5dc @foxandfriends @DaveFox5DC #FlorenceHurricane2018 #fox5florence pic.twitter.com/ppWPgynuyV
— Gary McGrady (@garyfox5dc) September 14, 2018
View from my window 7am #FlorenceHurricane2018 #NorthCarolina power is off pic.twitter.com/BdITqhy2gT
— Zoe Daniel (@zdaniel) September 14, 2018
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР