Ураганът Дориан се движи над океана тази сутрин, след като

...
Ураганът Дориан се движи над океана тази сутрин, след като
Коментари Харесай

Ураганът „Дориан“ вече заплашва Флорида

Ураганът Дориан се движи над океана тази заран, откакто аргументи лимитирани вреди на Пуерто Рико и Вирджинските острови, съобщи БНР, позовавйки се на Асошиейтед прес.

``
реклама

Метеоролозите предизвестиха, че Дориан се ускорява и се чака да доближи рисковата категория 3, до момента в който минава на изток от югоизточните и централните Бахамски острови през идващите два дни. Според прогнозите в събота ураганът ще премине покрай или над северните Бахамски острови, а в неделя ще доближи американския щат Флорида.

При прекосяването си над островите в Карибско море през вчерашния ден Дориан беше вихър от категория 1. Той аргументи спирания на електричеството и наводнения тук-там, само че не и съществени вреди. " Доволни сме, че няма вреди, за които да съобщим ", съобщи Уилям Солис, кмет на дребния пуерторикански остров Кулебра.

Само едно обитаемо място е останало без ток, добави той. Дориан аргументи спиране на подаването на електрическа енергия на островите Сейнт Томас и Сейнт Джон на американските Вирджински острови, и отчасти на остров Санта Крус, заяви представител на държавното управление. Съборени са дървета и най-малко един електропроводна линия, само че няма данни за огромни наводнения.

Няма данни за съществени вреди на английските Вирджински острови.

По-рано губернаторът на Флорида Рон Де Сантис разгласи изключително състояние в елементи от щата, които са на пътя на урагана Дориан. В особено известие той прикани жителите да си обезпечат ресурси от храна, вода и медикаменти за седем дни. Според Де Сантис жителите би трябвало да имат и проект при положение на злополучие. 

Късно нощес Дориан се намираше на към 145 км от пуерториканската столица Сан Хуан и се движеше на северозапад с към 20 км/ч.

Възрастен мъж в Пуерто Рико стана първата жертва на урагана, откакто мощен ентусиазъм напразно го събори от покрива на къщата му. Още един човек е потърпевш в град Сан Хуан. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР