Ураганът Дориан, който се стовари върху Бахамските острови със скорост

...
Ураганът Дориан, който се стовари върху Бахамските острови със скорост
Коментари Харесай

Щетите от урагана "Дориан" ще струват на застрахователите поне 25 млрд. долара

Ураганът " Дориан ", който се стовари върху Бахамските острови със скорост напразно 295 километра в час и провокира големи наводнения и съществени вреди, е на път да връхлети и източното крайбрежие на Съединени американски щати

Ураганът " Дориан ", който удари Бахамите в понеделник, може да аргументи на застрахователния бранш загуби от минимум 25 милиарда $. Прогнозата е на анализатори на швейцарската банка UBS, оповестява Bloomberg. Ако тя се удостовери, това ще е най-скъпото естествено злополучие за промишлеността от 2017 година

" Дориан " може да нанесе загуби до към 40 милиарда $ според от това дали бурята ще удари източното крайбрежие на Флорида през идващите няколко дни, показват анализаторите в записка до клиентите на банката.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ураганът е вторият по мощ в Атлантическия океан изобщо. Той удари Бахамите и се чака постепенно да се реалокира към източното крайбрежие на Съединени американски щати, където управляващите подредиха на над 1 млн. души от щатите Флорида, Южна Каролина и Джорджия да се изтеглят.

Анализаторите на швейцарската банка осъвремениха модела си, с цел да отразят по-големите възможни загуби за застрахователите, като упованията в този момент са те да бъдат в порядъка сред 5 милиарда и 40 милиарда $, а базовият сюжет към този момент планува загуби от 25 милиарда по отношение на 15 милиарда $ преди.

По-големи вреди от естествени бедствия

Експертите от UBS чакат загубите от естествени бедствия през тази година да доближат 70 милиарда $. Застрахователите се сблъскаха с рекордни покрития на вреди от урагани, трусове и пожари за над 135 милиарда $ през 2017 година, а предходната година беше малко по-лека за тях.

Последното естествено злополучие, което аргументи над 25 милиарда $ застрахователни вреди, беше ураганът " Мария " преди две години съгласно немската презастрахователна група Munich Re, която поддържа база данни за най-големите загуби.

Застрахователната промишленост се е възползвала от относително дребното огромни бедствия от тези като " Мария ". Това е разрешило на най-големите презастрахователи в света, които поемат огромна част от риска от урагани, да натрупат спомагателен капитал от 30 милиарда $ съгласно UBS. Банката преценя, че евентуалните загуби от " Дориан " ще се отразят на капитала на фирмите, което евентуално може да накара презастрахователите да покачат цените си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР