Ураганът Дориан, който бавно преминава през Бахамските острови с ветрове

...
Ураганът Дориан, който бавно преминава през Бахамските острови с ветрове
Коментари Харесай

Щетите от урагана "Дориан" може да достигнат $25 млрд.

Ураганът " Дориан ", който постепенно минава през Бахамските острови с ветрове със скорост над 260 км/ч, може да провокира за застрахователната промишленост разноски, достигащи до 25 милиарда $, настояват анализатори на швейцарската банкова група UBS.

Това е вторият по мощ вихър в историята на вписване на тези феномени в Атлантическия океан, като тук-там се оповестява за пориви напразно, достигащи до 320 км/ч. Много по-опасна от ветровете е приливната вълна с височина до 7 метра, която те изтласкват към сушата.

" Дориан се движи едвам с към 1.5 км/ч, заради което разрушителният резултат продължава дълго на едно място. Той се насочва към американския бряг, където към този момент е подредена евакуацията на над 1 млн. поданици на Флорида, Южна Каролина и Джорджия.

В UBS са обновили модела си за разширение на евентуалните загуби за застрахователите в границите на 5-40 милиарда $. Водещият им сюжет е изменен от 15 на 25 милиарда $, показва " Ройтерс ".

Банката показва като най-нежелани сега акциите на групата за застрахователни услуги Swiss Re.

Оценките за вредите от естествени произшествия за 2019 година доближават 70 милиарда $, което стартира да оказва напън над фирмите. Но това е надалеч от върха от 2017 година, когато урагани, трусове и горски пожари провокираха погашение на застрахователни разноски за над 135 милиарда $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР