Ураганът „Дориан” достигна до рядката пета, най-висока категория. Очаква се

...
Ураганът „Дориан” достигна до рядката пета, най-висока категория. Очаква се
Коментари Харесай

Евакуират Флорида, Джорджия и Южна Каролина заради урагана „Дориан”


Ураганът „ Дориан” доближи до рядката пета, най-висока категория. Очаква се той да стане най-мощният вихър от десетилетия, предават интернационалните организации.

Флорида, Джорджия, Южна и Северна Каролина вкараха спешен режим, а в Джорджия и Южна Каролина беше оповестена евакуация, която ще засегне общо 1,4 милиона души, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

На жителите на шест крайбрежни окръга на щата Джорджия им бе подредено да се изтеглят поради приближаването на урагана Дориан. По-рано същото решение взеха и управляващите на щата Южна Каролина.

Властите на Джорджия посъветваха жителите да са бдителни и да съблюдават всички ограничения за сигурност. Властите предизвестиха, че паднали дървета, прекратени сектори от електропреносната мрежа и наводненията, които неизбежно ще аргументи ураганът, ще основат заплаха за мрежата от автомобилни пътища и мостове на крайбрежието на Джорджия. В резултат на това доста хора рискуват да останат в цялостна изолираност, в случай че не побързат да изоставен домовете си.

Задължителни заповеди за евакуация са издадени за девет региона в щат Флорида – всички крайбрежни окръзи, като се изключи двата най-южни, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС.

В окръзите Свети Йоан, Индиан ривър и Дювал евакуацията ще стартира в 8:00 ч. локално време в понеделник, а в Лусие, Бревард, Палм Бийч, Насау и Мартин наложителната евакуация към този момент стартира.

За да улесни евакуацията, губернаторът подреди да спре събирането на пътни такси по някои от държавните основни пътища, в това число огромната транспортна артерия на Turnpike.

По последни данни на Националния център за наблюдаване на ураганите на Съединените щати Дориан се намира на разстояние от 250 км на изток от град Уест Палм Бийч, щата Флорида, и се движи в западна посока. Очаква се Дориан да доближи крайбрежието на Флорида довечера, отбелязва ТАСС.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР