Ураган от 2-ра степен по 5-степенната скала на Сафир-Симпсън приближава

...
Ураган от 2-ра степен по 5-степенната скала на Сафир-Симпсън приближава
Коментари Харесай

Външно обяви телефони заради урагана Майкъл, приближаващ Флорида

Ураган от 2-ра степен по 5-степенната канара на „ Сафир-Симпсън ” доближава североизточните елементи на щата Флорида, оповестиха от външното ни министерство.

Очаква се бурята да доближи крайбрежията на Флорида преди обяд в сряда, 10 октомври, със мощни ветрове със скорост над 150 км/ч тук-там и проливни дъждове в продължение на идващите два, три дни. По информация на посолството ни във Вашингтон в Алабама и в 35 окръга на Флорида е оповестено изключително състояние. Освен тях наранени ще бъдат и щатите Джорджия и Южна Каролина.

Властите приканват жителите да се запасят с храна и вода, лекарства за незабавна помощ, зарядни за мобилните телефони, както и да се осведомят къде са най-близките пространства за заслон. Във Флорида са издадени заповеди за наложителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско ситуирани региони. Във връзка с горното Министерството на външните работи предлага на всички български жители, намиращи се в регионите, през които се чака да премине стихията да се осведомят за развиването на обстановката и да следват прецизно напътствията на локалните управляващи.

При нужда от подпомагане, наши сънародници могат да се свържат с посолството във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770 или +1 (202) 387-0174, да потърсят подпомагане от най-близкото посланичество на друга държава-членка на Европейски Съюз или най-близкия пункт на Червения кръст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР