UR16e се интегрира лесно във всяка производствена средаUR16e комбинира капацитет

...
UR16e се интегрира лесно във всяка производствена средаUR16e комбинира капацитет
Коментари Харесай

Свръхмощен кобот ускорява автоматизацията

UR16e се интегрира елементарно във всяка индустриална среда

UR16e комбинира потенциал за висок потребен товар от 16 кг с радиус на деяние 900 мм (снимка: Universal Robots)

П роизводителят на колаборативни роботи Universal Robots разгласи наличността на нов модел UR16e, който може да се похвали с впечатляващи качества, в това число 16 кг потребен товар.

Коботът UR16e комбинира потенциал за висок потребен товар с 900 мм радиус на деяние и повторяемост на поза +/- 0,05 мм, с цел да извършва автоматизирани задания като работа с тежкотоварни материали, боравене с тежки елементи и машинна поддръжка.

Разработен в границите на новаторската платформа е-Series, коботът прави автоматизацията бърз и елементарен развой. Програмирането и интеграцията са обикновени, според от опциите и знанията на потребителя.

Както всички колабиративни роботи на Universal Robots, UR16e може да бъде разопакован, инсталиран и програмиран да извършва задания за по-малко от час. С дребен отпечатък и 900 мм радиус на деяние, UR16e се интегрира елементарно във всяка индустриална среда без спиране.

С потребен товар от 16 кг, UR16e отстрани ергономичните и индустриални провокации, свързани с покачване и пренасяне на тежки елементи и артикули, понижаване на разноските и времето.

UR16e е подобаващ за автоматизация с високо натоварване и CNC машинна поддръжка (машини с цифрово програмно управление), в това число многочастично боравене, без да прави взаимни отстъпки с прецизността.

UR16e се интегрира елементарно във всяка индустриална среда без спиране

Както всички други коботи от фамилията на e-Series на Universal Robots – UR3e, UR5e and UR10e, новият модел UR16e има вграден сензор за мощ, 17 функционалности за сигурност, в това число персонализирано време за прекъсване и спирачен път, както  и подсъзнателен поток на програмиране.

UR16e дава отговор и на всички разпореждания за сходство и стандарти за сигурност при съдействието сред човек и робот, в това число EN ISO 13849-1, PLd, Category 3 и EN ISO 10218-1.

За разлика от обичайна автоматизация, която е скъпа, сложна и рискова, Universal Robots доставя на производителите разнообразни размери коботи, които се конфигурират и програмират елементарно и имат нулево спиране по време на работните процеси.

Компанията има повече от 37 000 работещи коботи по света. Те правят монотонни, само че и сериозни задания в разнообразни aспекти в индустриалната среда, в това число монтиране, повдигане и слагане, гланциране, палетизиране, машинна поддръжка и завинтване на винтове и гайки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР