UPS спечели първото пълно одобрение на правителството на САЩ за

...
UPS спечели първото пълно одобрение на правителството на САЩ за
Коментари Харесай

САЩ одобри доставката с дронове на UPS

UPS завоюва първото цялостно утвърждение на държавното управление на Съединени американски щати за употреба на самолетна компания за безпилотни въздушни транспортни средства за доставка. Това дава преимущество на компанията пред Amazon и Alphabet в областта на доставките с дронове, написа Reuters.

Федералната авиационна администрация (FAA) даде на дъщерното сдружение на UPS Flight Forward общоприетоо узаконяване в петък.

Компанията съобщи, че документът разрешава услугата да се разшири за доставка в академични кампуси и лечебни заведения. Доставките до жилища обаче ще би трябвало да почакат още няколко години.

" Лесно ще стигнем до 20 плюс полета дневно за дрон ", споделя Скот Прайс, шеф на отдела за промяна и тактика на компанията.

" Това е бизнес, не е първообраз или тест ", споделя Прайс за Flight Forward. Дъщерната компания към този момент придвижва кръвни проби и тъкани в централната лаборатория на WakeMed от точки към главния му болничен кампус.

UPS показват, че със узаконяването си Flight Forward прибавя други планове за доставка в кампуса, за които към този момент няма да е належащо да търси утвърждение от държавното управление поотделно.

" Това е огромна стъпка напред към безвредното консолидиране на безпилотните летателни системи в нашето въздушно пространство ", споделя от своя страна американският секретар по превоза Илейн Чао в изказване.

Съгласно новото утвърждение на FAA водачите на Flight Forward ще могат да работят с голям брой дронове под един документ.
 UPS залага на самостоятелните камиони
UPS залага на самостоятелните камиони

Куриерът се оглежда за вложения и в други софтуерни стартъпи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР