Упрекват пловдивчани, че ще посрещнат гостите за Европейска столица на

...
Упрекват пловдивчани, че ще посрещнат гостите за Европейска столица на
Коментари Харесай

Да кандидатстваме и за Европейска столица на модата

Упрекват пловдивчани, че ще посрещнат гостите за Европейска столица на културата с разкопан площад, разрушени улици и незавършени поправки. Замислят ли се обаче нашите критици какъв брой провинциално и демоде звучат сходни изказвания?

Пловдивчани сме в крайник с стилните трендове и за нищо на света няма да се посрамим пред чужденците. Есен/Зима 2019 се вихри с цялостна мощ по улиците на града, от които струи на вълни настоящият за сезона нехаен изискан. А по какъв начин другояче в благороден град като нашия, в който не избиваме комплекси, а трансформираме дефектите в резултат.

Много хора се учудиха, че за откриването на Пловдив 2019 беше построена величествена шумерска кула. Не са ли чували, че етномотивите са на мода този сезон, та питат и умуват какво общо имали шумерите с Пловдив? Напълно в крайник с трендовете изобретателните мозъци на незнайни филибелийски дизайнери са решили да изтипосат това създание на изискания жанр в центъра на града. Със сигурност, когато го видят, Гучи, Кавали и Валентино заедно ще си скъсат дипломите.

Световните дизайнери този сезон са в плен и на животинския принт. Пловдив не остана по-назад. Защо, мислите, 4 от 20-те милиона държавна помощ, предопределена за културни планове, бяха изхарчени за пловдивския зоопарк? Вярно, рисове, зебри и пантери там няма. За да сме в крайник с анималистичната наклонност обаче, в приложимост ще влязат бездомните котки, които ще ни отсрамят пред туристите. Бас държим, че светът не е виждал сходна смела интерпретация на безконечната класика.

По стилните сцени тази зима шества и плисето. И тук Пловдив е настоящ. Добрата вест е, че сходен резултат сме постигнали, и то без особени старания, по доста улици и булеварди в града. Ако сте посетител и пътувате с автомобил, не се учудвайте, в случай че по пътя друса, а го приемете с признателност. Неравностите по асфалта не са недостатъци на инфраструктурата, а предвидливост от страна на управата на града, доловила няколко години по-рано повея на стилните трендове.

Такъв е казусът и с хипи тренда от 70-те. Да не си помислите, че опърпаният мургав чичо, който рови в контейнера за отпадък, е някой клошар! Визията неглиже се завърна с цялостна мощ по улиците на Пловдив. Нейните представители не са окаяни сиромаси, както биха си помислили в началото чужденците, а новите фешън икони на града.

При всички тези неповторими дадености можем да аплайваме и за Европейска столица на модата. Цените в Капана през 2019-а така и така ще са като в Париж, Милано, Ню Йорк и Лондон. Дали те ще са по джоба на пловдивчани, е недодялан недодялан въпрос, който по никакъв метод не се връзва с имиджа ни на фешън дестинация. Най-посещаван ще е хитовият клуб " Найлона " - поради известното си име, изцяло в стилистиката на настоящия тренд, налагащ изкуствените материи в дрешника на всеки уважаващ себе си модерно познавач.

А в случай че към момента не сте уверени, че Пловдив е Меката на модата, вгледайте се в дефилето на красивите ни съгражданки по основната улица. Едва ли има европейска столица с толкоз нагласени девойки на глава от популацията. А и за какво единствено девойки? Спектакълът „ Ние сме всички цветове “, който ще се играе в града ни довечера, подсказва, че ще има по нещо за всеки усет. Защото това е просто мода, нали?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР