Упрекът на руския президент Владимир Путин към България за отказа

...
Упрекът на руския президент Владимир Путин към България за отказа
Коментари Харесай

Българските депутати реагираха на критиките на Путин

Упрекът на съветския президент Владимир Путин към България за отхвърли от газопровода „ Южен поток “ провокира реакции от народни представители в българския парламент.

Путин даде България като поучителен образец за Европа

„ Не мога да разясня казаното от Путин. Знаете при какви условия планът беше спрян. Ние имахме рецензии по метода, по който той се структурираше още по време на кабинета „ Орешарски “. Нашите съществени рецензии тогава бяха, че публичната поръчка, която организира кабинетът „ Орешарски “, започва на Коледа и завърши след Нова година. Това беше най-големият по мащабите си план за България “, съобщи Делян Добрев, ръководител на енергийната комисия и някогашен министър на енергетиката.

Според него, отново по времето на премиера Орешарски, е имало и проблем с връзката с Европейската комисия във връзка с плана.

„ Независимая газета “: „ Турски поток “ ще стане български

На въпрос дали е имало външен напън върху страната, както счита съветският президент, Добрев съобщи: „ Не мисля. Върху мен не е имало като министър. Въпреки че сега, в който планът завърши, аз не съм взел участие в ръководството “.

„ Както нужните кораби за създаване на плана бяха на пристанищата във Варна и Бургас, по този начин и двете пристанища бяха цялостни с тръби. Имахме цялостната подготвеност да построяваме плана „ Южен поток “. Нека да не забравяме, че госпожа Бъчварова се хвалеше, че ГЕРБ са партията, която е спряла три огромни съветски енергийни плана “, съобщи от своя страна Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Според него прекъсването на плана се дължи на цялостните процеси в Европа по това време, както и на обстановката в Украйна.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е, че този план е нужен за страната. България би трябвало да има сигурност на доставките на природен газ “, счита депутатът и някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в държавното управление „ Орешарски “.

Драгомир Стойнев бе безапелационен, че България би трябвало да има пряк достъп до съветска газ.

„ Друга газ просто няма. Има просвета, която се споделя „ География “ и ние няма по какъв начин да имаме директни доставки на природен газ “, добави той.

Стойнев попита и за какво в едни страни от Европейски Съюз имат достъп до природен газ, а други – не. Според него точно тези двойни стандарти са повода за негативизма към методите на действието на единния пазар.

Газ по "Турски поток " потегля през България през 2020

Радев и Ердоган приказваха за „ Турски поток “

Премиерът Борисов канен в Турция, открива газопровод

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР