Упрекът на Путин за Южен поток“ предизвика реакции в българския

...
Упрекът на Путин за Южен поток“ предизвика реакции в българския
Коментари Харесай

Упрекът на Путин за „Южен поток“ предизвика реакции в българския парламент

Упрекът на Путин за „ Южен поток “ провокира реакции в българския парламент
Упрекът на съветския президент Владимир Путин към страната ни за отхвърли ѝ от газопровода „ Южен поток “ провокира реакции в българския парламент, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На конференцията си след извършена среща с австрийския канцлер, Владимир Путин посъветва страните от Европейски Съюз да не демонстрират уязвимост при решаването на газовите въпроси, както съгласно него е направила България.

„ Не мога да разясня казаното от Путин. Знаете при какви условия планът беше спрян. Ние имахме рецензии по метода, по който той се структурираше още по време на кабинета „ Орешарски “. Нашите съществени рецензии тогава бяха, че публичната поръчка, която организира кабинетът „ Орешарски “, започва на Коледа и завърши след Нова година. Това беше най-големият по мащабите си план за България “, съобщи Делян Добрев, ръководител на енергийната комисия и някогашен министър на енергетиката.

Според него, отново по времето на същия кабинет, е имало и проблем с връзката с Европейската комисия във връзка с плана.

На въпрос дали е имало външен напън върху страната, както счита съветският президент, Добрев съобщи: „ Не мисля. Върху мен не е имало като министър. Въпреки че сега, в който планът завърши, аз не съм взел участие в ръководството “.

„ Както нужните кораби за създаване на плана бяха на пристанищата във Варна и Бургас, по този начин и двете пристанища бяха цялостни с тръби. Имахме цялостната подготвеност да построяваме плана „ Южен поток “. Нека да не забравяме, че госпожа Бъчварова се хвалеше, че ГЕРБ са партията, която е спряла три огромни съветски енергийни плана “, бе коментарът на Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Според Стойнев прекъсването на плана се дължи на цялостните процеси в Европа по това време, както и на обстановката в Украйна.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е, че този план е нужен за страната. България би трябвало да има сигурност на доставките на природен газ “, счита депутатът и някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в държавното управление „ Орешарски “.

Драгомир Стойнев бе безапелационен, че България би трябвало да има пряк достъп до съветска газ. „ Друга газ просто няма. Има просвета, която се споделя „ География “ и ние няма по какъв начин да имаме директни доставки на природен газ “, добави той. Стойнев попита и за какво в едни страни от Европейски Съюз имат достъп до природен газ, а други – не. Според него точно тези двойни стандарти са повода за негативизма към методите на действието на Съюза. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР