Управляващото в Италия Движение "Пет звезди" (ДПЗ) бе разтърсено от

...
Управляващото в Италия Движение "Пет звезди" (ДПЗ) бе разтърсено от
Коментари Харесай

Арестуваха председателя на общинския съвет в Рим за корупция

Управляващото в Италия Движение "Пет звезди " (ДПЗ) бе разтърсено от огромен скандал, откакто една от основните му фигури в локалната власт в столицата Рим бе задържана по обвиняване в корупция, съобщи ДПА.
Марчело Де Вито, ръководител на общинския съвет в Рим, е упрекнат във взимане на подкупи от бизнесмени против издаването на позволения за осъществяване на огромни строителни планове, съобщи Българска телеграфна агенция.
Лидерът на ДПЗ, вицепремиерът Луиджи Ди Майо, незабавно изключи 45-годишния Де Вито от партията. Обвиненията против шефа на общинския съвет в Рим са "сериозни и срамни ", написа Ди Майо във Facebook.
"Никаква прошка. Няма място за корупция в Рим. По този въпрос не може да има никакво двусмислие ", написа в същата обществена мрежа кметицата на столицата Вирджния Раджи.
Когато тя бе определена през 2016 година, поддръжниците й скандираха "Честност! Честност! " След тази историческа победа Раджи постави доста старания да се оправи със сметосъбирането, с проблемите на публичния превоз и с други тежки проблеми на италианската столица. Това я изправи пред вътрешни свади и уволнения в нейната администрация, напомня ДПА.
Агенция АНСА цитира документи от правосъдното следствие, съгласно които Де Вито е вземал пари от братята Тоти - известни реализатори на крупни градски планове - в подмяна на поддръжка за техните проекти да преустроят някогашен пазар в региона Остиенсе.
Арестът на Марчело Де Вито идва броени дни преди плануваното посещаване на папа Франциск в римското кметство, където ръководителят на общинския съвет трябваше да го приветства като почетен посетител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР