Управляващото мнозинство в Столичния общински съвет(СОС) готви орязване на транспорта

...
Управляващото мнозинство в Столичния общински съвет(СОС) готви орязване на транспорта
Коментари Харесай

Закрива се временно нощният транспорт в София

Управляващото болшинство в Столичния общински съвет(СОС) готви орязване на превоза за “Младост” 1 и 2. Ще бъде закрита линия 306, а в същото време “на косъм” не бяха разредени колите на тролей 5, който свързва същия квартал с центъра. До края на годината се закрива и нощния превоз в столицата.

Решенията бяха признати ръководещото болшинство в транспортната комисия в понеделник, като дефинитивно ще станат факт, в случай че минат и ситото на СОС в четвъртък.

Официалният претекст е неприятното финансово положение на Центъра за градска подвижност, чийто разходи нарастнали в допълнение след откриването на третата линия на метрото. В същото време обаче се разкрива нова линия за частната компания " МТК Гроуп ", която от “Спаси София” дефинират като “близка до управляващите”.

Плюс - минус

Освен че дефинитивно се закрива линия 306, в транспортната комисия бе изработен опит и за разреждане в утринните часове на колите на тролей 5, който е връзка на Младост с центъра. Вместо да са на всеки 9 минути, се оферираше да се разредят до 12 минути. В последна сметка последното предложение отпадна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР