Управляващият посолството на Северна Корея в Рим е поискал политическо

...
Управляващият посолството на Северна Корея в Рим е поискал политическо
Коментари Харесай

Управляващият посолството на Северна Корея в Италия е поискал политическо убежище

Управляващият посолството на Северна Корея в Рим е изискал политическо леговище в Италия. 48-годишният Чо Сон Гил се намира под закрилата на италианските управляващи, заяви БГНЕС.

Дипломатът е дезертирал още при започване на декември, само че новината беше обявена от медиите в Южна Корея едвам през днешния ден. Официалните управляващи в Сеул обаче обявиха, че не са осведомени за случая и не могат да го разясняват.

Чо Сон Гил управлява дипломатическата задача на Пхенян от 2017 година.

Назначението на Чо Сон Гил трябвало да завърши в края на ноември. Той избягал обаче от задачата на Пхенян в Рим при започване на ноември и от този момент се укрива със брачната половинка си, описа пред публицисти южнокорейският народен представител Ким Мин Ки.

Депутатът не сподели дали представителите на южнокорейското разузнаване са съобщили къде се намира Джо, нито дали той има желание да избяга в Южна Корея.

Според южнокорейски издания обаче 48-годишният Джо Сон-гил е изискал даване на леговище в Италия при започване на декември, откакто е получил разпореждане да се прибере вкъщи.

За последно почитан севернокорейски посланик избяга през 2016 година Тогава това беше заместник-посланикът на Пхенян в Лондон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР