Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014

...
Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014
Коментари Харесай

По Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020 г. стартират две нови мерки на обща стойност 6,6 млн. лв.

Управляващият орган на Програмата за морско дело и риболовство 2014 - 2020 година откри банкет по размер "Здраве и сигурност " и мярка. "Аквакултури, осигуряващи екологични услуги ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

По мярка "Здраве и сигурност " могат да аплайват риболовци или притежатели на риболовни кораби, в това число и такива, които правят риболовни действия във водите на Черно море и река Дунав. Те могат да са физически, юридически лица или еднолични търговци. Мярката е с общ бюджет от 452 456.82 лева и по нея ще бъдат подкрепени вложения, ориентирани към възстановяване на хигиената, здравето, сигурността и изискванията на труд за риболовците на борда на риболовните кораби.

Максималният размер на допустимата безплатна финансова помощ за един план не би трябвало да надвишава 10 000 лв.. Максималният % на съфинансиране е от 50 до 100 на 100 от общите възможни разноски, като помощта за претенденти, които са представители на дребномащабния крайбрежен лов на риба е в размер на 80 на 100 от общите възможни разноски.

За останалите претенденти, помощта е в размер на 50 на 100 от общите възможни разноски. За претенденти, които попадат отвън определението за дребни и междинни предприятия, помощта е в размер на 30 на 100 от общите възможни разноски.

По мярка "Аквакултури, осигуряващи екологични услуги " ще могат да се компенсират спомагателните разноски или пропуснатите изгоди при развъждането на аквакултури, осигуряващи екологични услуги. По нея могат да аплайват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите, или по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, разрастващи активност в бранш "Аквакултура ".

Тя е с общ бюджет 6 204 870.67 лева, който е разпределен в два сектора- "Аквакултури подлежащи на характерни условия за ръководство на предпазени зони по Натура 2000 " и "Аквакултури, опазващи околната среда и биологичното многообразие ".

Размерът на пропуснатите доходи и по двата бранша се дефинира според Методология за пресмятане на обезщетенията, която е приложена към Условията за кандидатстване по процедурата. Приемът на планови оферти по двете ограничения ще продължи до 26.08.2019 година в това число.

Кандидатстването се прави напълно по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейския съюз в България (ИСУН 2020), само с потреблението на Квалифициран електронен автограф (КЕП), посредством модула "Е-кандидатстване " на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР