Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -

...
Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -
Коментари Харесай

Управляващият орган на ОПРР възложи на Община Кюстендил проверка на проект за благоустрояване на градската среда

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014 - 2020 изиска от Община Кюстендил и Междинното звено да извършат цялостна инспекция на подготовката и осъществяването на капиталовия план „ Благоустрояване на градската среда в град Кюстендил ".

Поводът за нея е получен писмен сигнал от гражданска самодейност „ Спаси Кюстендил " за унищожаване на по-голям брой здрави дървета по отношение на заявените в утвърдено планово предложение на Община Кюстендил, както и подозрения за спазването на условията за гласност и връзка по контракта за даване на безплатна финансова помощ по плана.

От на следващия ден - 27 юни, ще бъде в ход и разпоредена на Управляващия орган на програмата инспекция на място по отношение на обектите на намеса предвид на описаните в сигнала условия.

Административният контракт за даване на безплатна финансова помощ „ Благоустрояване на градската среда в град Кюстендил " е подписан сред Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” и общината на 07.12.2016 година. В рамките на плана се плануват действия по благоустрояване на паркова зона - парк Галерията, възобновяване на физическата среда по поречието на река Банщица, създаване на улица и имот за озеленяване в квартал 270 на Кюстендил. Дейностите по него би трябвало да приключат 07.09.2018 година, като размерът на предоставената БФП възлиза на 4 688 751,23 лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР