Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (УО

...
Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (УО
Коментари Харесай

Повторно обществено обсъждане за подбора на проекти „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (УО на ОПИК) афишира за наново публично разискване процедура за асортимент на планове „ Подкрепа за междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “ по Приоритетна ос 2 „ Предприемачество и потенциал за напредък на МСП “ на оперативната стратегия.

Обявяването на процедурата за наново публично разискване е по отношение на получените в границите на първото публично разискване оферти и направените основни промени в пакета документи за кандидатстване, в това число включването на техническа и финансова оценка. Чрез повторното публично разискване се цели обезпечаване на оптималната гласност, бистрота и предвидимост във връзка с заинтригуваните лица.

Целта на процедурата е обезпечаването на действен капитал за българските междинни предприятия за справяне с последствията от пандемията COVID-19. Очакваните резултати от поддръжката по процедурата се показват в реализиране на позитивен резултат във връзка с междинните предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 и непоклатимост на работни места.



Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 102 258 376,24 евро/ 200 000 000 лв.. Минималният размер на декларираната безплатна финансова помощ на план е 30 000 лв., а оптималният размер е 150 000 лв..

По процедурата е планувано напълно електронно подаване и оценка на плановите оферти, което ще се прави посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН 2020).

Проектът на Условия за кандидатстване, Условия за осъществяване и приложенията към тях по процедура „ Подкрепа за междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “ се разгласяват на интернет страницата на ОПИК и в ИСУН 2020.

Предложения и мнения по горепосочените документи могат да се изпращат в период до 16:30 ч. на 29.06.2020 година (включително) на следната е-поща: [email protected]

Предложенията и мненията следва да бъдат показани като свободен текст в границите на електронното писмо (e-mail) или да бъдат приложени в обособен файл във формат.word, а не да бъдат сканирани или нанасяни в обособените документи от пакета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР