Управляващият Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум трябва да

...
Управляващият Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум трябва да
Коментари Харесай

Емирът на Дубай трябва да плати 733 млн. долара на бившата си съпруга и децата си

Управляващият Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум би трябвало да заплати над 554 млн. паунда, или 733 млн. $ като част от споразумяване на правосъдно съглашение с някогашната му брачна половинка и двете му деца, съобщи "Ройтерс ".

Шейх Мохамед бин Рашид е и вицепрезидент и министър председател на Обединените арабски емирства и е прочут като един от най-богатите хора в света. Той ще би трябвало да заплати най-голямата сума, в миналото отсъждана по фамилно дело в английски съд, само че тя е под половината от 1.4 милиарда паунда, които Хая бе поискала.

Принцесата за сигурността си след спекулация с един от телохранителите, месец откакто изиска бракоразвод. По-късно същата година съдът реши, че Мохамед е направил акция за заплашване и шантаж и.

"Сериозен риск "

Това постанови съд в Лондон като развръзка на случай, траял с години. По-голямата част от парите за принцеса Хая бинт ал Хусейн, полусестра на йорданския крал Абдуллах, и двете деца цели да им подсигурява сигурност до края на живота съгласно съдията и да компенсира в обстановката на "сериозния риск ", на който са били изложени от емира.

По думите на арбитър Филип Мур принцесата "не желае парите за себе си поради нещо друго с изключение на за сигурност " и да компенсира материалните загуби при развода. За задачата правосъдната заповед планува еднократен транш от 241.5 млн. паунда в идващите три месеца за поддръжка на английските ѝ имения, с цел да се покрият разноските които тя твърди, че ѝ се дължат за спортни коне, за бижута и в името на бъдещата ѝ сигурност.

Друга част са образованието на децата - 14-годишната Джалила и 9-годишния Зайед - както и за сигурността им, когато пораснат.

Безгранични средства

По време на чуването в съда 47-годишната Хая изясни, че желае да се усеща свободна от хватката на шейха и тези средства ще ѝ оказват помощ. "Наистина желая да съм свободна и желая те да са свободни. " Адвокатите на шейха обаче настояват, че тя единствено се крие зад децата си, с цел да изиска парите за себе си.

Говорител на шейх Мохамед изясни след решението, представен от "Ройтерс ", че той "винаги е подсигурил, че за децата му се поставят грижи ".

Адвокатите на Хая споделят, че тя е разполагала с "безгранични " средства в Дубай - достъп до дузина първокласни къщи, яхта за 400 млн. паунда и частни самолети. Годишният ѝ бюджет възлизал на 83 млн. паунда. Адвокатът на Мохамед призна, че той може да събере 1.25 милиарда $ в брой за три месеца.

Хая изясни, че не счита за прекомерно да желае милиони за петима души личен състав в двете имения, облекла, поддръжка и бижута (на стойност 20 млн. долара), които биха напълнили цялата правосъдна зала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР