Управляващият директор на Международния валутен фонд подаде оставка от поста,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд подаде оставка от поста,
Коментари Харесай

Лагард подаде оставка от ръководството на МВФ

Управляващият шеф на Международния валутен фонд подаде оставка от поста, от който краткотрайно се отдръпна, когато беше препоръчана за нов шеф на Европейската централна банка. Днес Кристин Лагард съобщи в писмото си, че към този момент има повече изясненост за номинирането си от Европейския съвет и времето, което ще отнеме процедурата за това да наследи Марио Драги.

В известието на Лагард се споделя, че оставката ѝ влиза в действие от 12 септември, с което стартира процедура за намиране на неин правоприемник на поста.

Източници на " Ройтерс " споделят, че някогашният френски финансов министър е изчакала 2 седмици след номинирането си от водачите на 28-те страни от Европейски Съюз, тъй като не е имало сигурност, че депутатите в Европейския парламент ще я одобрят. Ако това стане без проблеми, тя би трябвало да смени Марио Драги във Франкфурт на 31 октомври.

Оставката на Лагард може да се пояснява и като сигнал, че довечера евродепутатите ще одобрят Урсула фон дер Лайен за нов ръководител на Европейската комисия, защото комплицираната композиция за систематизиране на постове сред национални представители, партийни любимци, мъже и дами, географски региони и така нататък ба съединена точно към нейната кандидатура.

Вторият петгодишен мандат на Лагард изтичаше през юли 2021 година По традиция постът постоянно се заема от европеец, защото управлението на Световната банка е в ръцете на американец и до момента това не е било действително оспорвано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР