Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви
Коментари Харесай

МВФ следи внимателно последиците от данъчната реформа на Тръмп, каза Кристин Лагард

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард съобщи през днешния ден, че следи с огромно внимание последствията от данъчната промяна, утвърдена през декември от Конгреса на Съединени американски щати, и най-много дали тя води до повишение на лихвите, което би могло да засегне международната стопанска система, съобщи организация " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. В изявление за радио Франс Ентер тя разяснява, че данъчната промяна ще работи като самобитен тласък за сегашната икономическа обстановка в Съединени американски щати, които към този момент имат мощен напредък, в миг, когато пазарите се притесняват от завръщане на инфлацията, която пък би могла да провокира повишение на лихвите.

" Можем да се запитаме дали това в действителност няма да докара до нарастване на заплатите, повишаване на стоките, а затова до инфлация, и дали тя, като резултат, няма да сътвори заплаха от интервенция на паричните управляващи най-много под формата на по-бързо или по-често повишение на лихвите. Това би довело до последствия за цялата международна стопанска система и най-много за мощно задлъжнелите стопански системи ", предизвести Лагард.

Управляващият шеф на Фонда изрично отхвърли да съпостави сегашната обстановка на тържищата с ситуацията преди банкрута на американската банка " Лемън Брадърс " преди 10 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР