Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард обяви,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард обяви,
Коментари Харесай

Номинираната за шеф на ЕЦБ Кристин Лагард подаде оставка от МВФ

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард разгласи, че е подала оставка, която да влезе в действие от 12 септември, а до тогава важи оповестеният към този момент отвод да извършва тези отговорности, предадоха Ройтерс и ТАСС във вторник.

Тя се е срещнала с Изпълнителния съвет на фонда и по думите ѝ занапред ще се придвижва изборът на неин правоприемник като с оставката ѝ се отваря опцията за ускоряването на тази процедура. Междувременно изпълняващ длъжността шеф на финансовата институция остава Дейвид Липтън.

Лагард посочи, че към този момент има повече изясненост за номинацията си за предстоящ началник на Европейската централна банка (ЕЦБ).

" С по-голяма изясненост сега за процеса на номинацията ми за предстоящ президент на ЕЦБ и за времето, което ще отнеме, аз взех това решение в името на най-хубавия интерес на фонда ", съобщи тя.

Французойката бе номинирана на 2 юли за идващ президент на ЕЦБ. Тя не е подала неотложно оставка от МВФ поради несигурността дали Европейският парламент ще утвърди номинацията ѝ и тези на останалите претенденти за лидерските позиции в Европейски Съюз, показват източници на Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР