Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Глобалният икономически растеж ще се оттласне от дъното през 2023 г.


Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение предизвести през днешния ден, че световният стопански напредък се чака да доближи до най-ниската си точка и да поеме нагоре през 2023 година макар продължаващата война в Украйна и възходящите лихвени проценти, заяви Ройтерс.

В изявление по време на панел на Световния стопански конгрес, провеждащ се тази седмица в швейцарския курорт Давос, Георгиева удостовери прогнозата на МВФ за закъснение на световния стопански напредък до 2,7 на 100 през 2023 година по отношение на към 3,2 на 100 през 2022 година.

" От началото на годината виждаме някои положителни вести. Също по този начин чакаме през 2023 година растежът да доближи дъното, с цел да стартира процесът, при който се върви нагоре, а не надолу ", изясни ръководителката на Фонда.

Георгиева уточни като три изключително значими провокации руско-украинската война, рецесията с разноските за живот и растящите лихвени проценти, достигнали равнище, на което не са били от десетилетия. Светът би трябвало да ръководи интелигентно акомодацията към повече сигурност на доставките, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР