Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще посети Китай в края на март

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева ще пътува до Китай от 24 до 30 март, заяви „ Ройтерс “ в петък.

Георгиева ще изнесе съществена тирада на Китайския конгрес за развиване в Пекин на 26 март и ще приказва на годишната конференция на форума Боао за Азия на 30 март в град Боао в град Цюнхай, провинция Хайнан, споделиха източниците, като помолиха да не да бъдат разпознати. Тя също по този начин ще взе участие в редица съпътстващи събития и двустранни срещи с управляващите, до момента в който е там.

Припомняме, че визитата идва тъкмо откакто новият управителен екип на Китай встъпи в служба след парламентарна конференция по-рано този месец, в това число новият министър председател Ли Цян и вицепремиерът Хе Лифенг, които замениха Лю Хе като върховен стопански чиновник на Китай.

Георгиева оказва напън върху Китай да взе участие по-пълноценно в даването на облекчение на дълга на страни в усложнение, които са взели огромни заеми от Пекин. Тя провежда кръгла маса за суверенния дълг, която включваше китайски чиновници в коридорите на срещата на финансовите водачи на Г-20 в Индия през февруари.

По-късно Китай се съгласи да даде характерни финансови гаранции на Шри Ланка, които се чака да отключат стратегия за избавяне на МВФ на стойност 2,9 милиарда $ за закъсалата островна страна. Но остава неразбираемо дали Пекин ще разшири сходни гаранции и понижения на главницата на дълга на други страни в затруднено състояние, в това число Замбия.

Китай упорства банките за развиване също да вземат участие, искане, на което се опълчват Световната банка, Съединените щати и други богати и разрастващи се страни.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР