Управляващият директор на международната организация се сблъска с конкуренция от

...
Управляващият директор на международната организация се сблъска с конкуренция от
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Европейските финансови министри подкрепят Георгиева за втори мандат на МВФ

Управляващият шеф на интернационалната организация се сблъска с конкуренция от лица като Пасхал Донохоу от Ирландия след скандал с китайски бизнес ранглисти.

Днес (12 март) финансовите министри на Европейски Съюз се съгласиха да поддържат втори мандат за Кристалина Георгиева от Международния валутен фонд.

Подкрепата, предоставена на месечна среща в Брюксел, ускорява възможностите на някогашния еврокомисар и основен изпълнителен шеф на Световната банка да завоюва нов петгодишен мандат след приключването на мандата й през октомври 2024 година

Единодушната поддръжка е „ явен знак за доверието, което имаме в Кристалина “, която „ сподели по-силно водачество през последните няколко години, изключително по време на невиждана рецесия “, сподели белгийският министър на финансите Винсент Ван Петегхем пред кореспонденти през днешния ден.

Ван Петегхем, който понастоящем ръководи министерските договаряния, представлявайки председателството на Съвета на Европейски Съюз, сподели, че се надява на „ бърз и на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР