Управляващите засилиха още повече влиянието си в радио-телевизионния регулатор в

...
Управляващите засилиха още повече влиянието си в радио-телевизионния регулатор в
Коментари Харесай

Коалиция между ГЕРБ и ДПС определи новия член на СЕМ

Управляващите ускориха още повече въздействието си в радио-телевизионния регулатор в страната – Съвета за електронни медии, откакто през вчерашния ден вкараха още един собствен представител в него. По предложение на шефа на медийната комисия Вежди Рашидов и с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи за нов член на медийния контрол бе определена Галина Георгиева. Тя заема мястото на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Иво Атанасов, чийто шестгодишен мандат изтече. Против избора на Георгиева гласоподаваха Българска социалистическа партия и част от групата на „ Обединени патриоти “.

За последно Георгиева е работила в сдружението за групово ръководство на авторските и сродните права на музикалните продуценти и изпълнителите - ПРОФОН. Нейната кандидатура събра повече гласове от тази на другия кандидат - Ия Петкова-Гурбалова, чието име бе импортирано от Българска социалистическа партия. Петкова-Гурбалова е началник на маркетинга и рекламата в НДК.

С напускането на Атанасов и появяването на Георгиева в петчленния състав на Съвет за електронни медии към този момент има четирима членове, които са посочени от болшинството в този и предишния парламент. Негови членове са още ръководителят София Владимирова, директна номинация на ГЕРБ, Бетина Жотева, назначена от някогашния президент Росен Плевнелиев, и Розита Еленова, определена отново с поддръжката на ГЕРБ. С гласовете на Владимирова, Жотева и Еленова преди дни Емил Кошлуков бе определен за началник на Българска национална телевизия, а седмица по-рано същите дефинираха Светослав Костов за шеф на БНР. Петият член на Съвет за електронни медии е Ивелина Димитрова, назначена там през м.г. с декрет на президента Румен Радев.

РЕАКЦИИ

„ Изводът от днешното гласоподаване е единствено един – Делян Пеевски завладя и Съвет за електронни медии “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов след замяната на техния представител Атанасов с номинираната от ГЕРБ Георгиева. „ Това говорене не е ползотворно и не е хубаво. То не е опозиционно, а е обидно. Не знам какъв Пеевски му върви в главата. Това са малко сънища “, отговори Рашидов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР