Управляващите запазват плановете си за увеличаването на стажа и възрастта

...
Управляващите запазват плановете си за увеличаването на стажа и възрастта
Коментари Харесай

Няма връщане: Социалният министър обяви как, кога и с колко ще се вдигат стажът и възрастта за пенсиониране

Управляващите резервират проектите си за увеличението на стажа и възрастта за пенсиониране. Социалният министър Бисер Петков показа целите на кабинета. Правителството не възнамерява да пренаписва към този момент заложеното. След 20 година и мъжете, и дамите ще се пенсионират на 65-годишна възраст.

Бисер Петков регистрира, че след последното нарастване на минималната пенсия на 180 лева и след идващото през септември, когато тя ще стане 200 лева, към 800 000 възрастни българи ще получават повече пари всеки месец, оповестява bTV.

Министърът уточни също, че безработицата е на толкоз ниско равнище, че може да се съпоставя с броя на безработните от преди спешната 2008 година

Безработните, които са на обществени помощи, е добре да знаят, че в случай че живеят в общини с доста висока безработица, от септември могат към този момент да бъдат наемани и от хора, които имат потребност да им бъде помогнато. Например възрастен човек във Враца има право да отиде при кмета и да изиска някой от безработните, които получават обществени помощи, да пристигна и да му помогне с прибирането на дървата. В случай че той откаже, няма да си взема помощите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР