Управляващите за пореден път не позволиха премиера Бойко Борисов да

...
Управляващите за пореден път не позволиха премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Политически зоопарк: От властта премина в нелегалност до стратегическа грешка на ГЕРБ

Управляващите за следващ път не разрешиха премиера Бойко Борисов да бъде изслушан в Народното събрание и провалиха изключителното парламентарно съвещание през днешния ден, което бе свикано по искане на левицата.
На два пъти се организира регистрация на присъстващите в залата, което стана по описи, поради демонтирането на електронната система, и се оказа, че кворум няма - единствено 78 народни представители от опозицията.
От ГЕРБ единствено ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева е в залата, а министър председателят Бойко Борисов, който би трябвало да бъде изслушан от депутатите, също не се появи, което през последните две години стана традиция.
След втората регистрация Караянчева разгласи, че съвещание няма да има, а представителите на Българска социалистическа партия незабавно започнаха да скандират " Оставка! ". Шефката на Народното събрание пък се обърна към водача Корнелия Нинова с думите, че държанието им е неприемливо и че даже и социалисти не са се появили на работа. " Стегнете си редиците ", посъветва Караянчева.
Ще проследим най-интересните отзиви в обичайна ни графа " политически зоопарк ".

Ето ги и тях:
Илиян Василев (бивш дипломат)
Нали беше рецесия, нали беше безконтролно да сваляш държавното управление. Парламент няма, а това е главния знак че ръководството е в колапс и предварителните избори са единствената опция.
От през днешния ден към този момент е ясно - властта мина в конспиративност, т.е. се лиши от последния си смокинов лист - парламентарния, че е законна.
Агонията ще продължи, само че си имат нещо като тактика,което обаче е просто спешно реагиране. Нямат положителен проект и не могат да имат. Борисов желае да вдигне цената на своята оставка и да се измори, да отслаби митинга, който да се отклони от настояванията за разграждане на Системата и оставката на Гешев и Висш съдебен съвет.
Добрата вест е, че Борисов към този момент е куца патица - тотална вреда. Публичната му балансова стойност е негативна и наклонността е отрицателна.
Като Гешев ще обикаля с джипките и охраните си като нелегали, до момента в който страната има потребност от ръководство, тъй като цунамито на рецесията ни залива.
Анна Заркова (журналист)
Доста добър ход през днешния ден от страна на Борисов. Извади калинките си от Народното събрание, махна загражденията начело и остави протестиращите да викат по мисирките му и да бият с домати парламентарната съпротива.
Никола Филипов (журналист)
Груба стратегическа неточност на ГЕРБ (за сега) да не отидат през днешния ден в Парламента.
Както неглижирането на Народното събрание, като институция по този начин и бягането от спор са симптом на уязвимост, която ще даде нова мощ на опозицията и протестиращите.
The game is a game.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР