Управляващите върнаха КЕВР под егидата на политиците. Това каза в

...
Управляващите върнаха КЕВР под егидата на политиците. Това каза в
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Управляващите върнаха КЕВР под егидата на политиците

Управляващите върнаха КЕВР под егидата на политиците. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

По думите му изваждането на КЕВР от "политическия капак " ще бъде доста мъчно.

КЕВР си изпълняваше всички законови пълномощия. Съкращаването на комисарите от девет на пет дава опция на ръководещите да въздействат върху решенията на Комисията, което е най-страшното. Намаляването на квалификацията на хората, които могат да са членове на КЕВР, също буди неразбиране, съобщи Аталай.

Визирайки Кирил Петков, той акцентира, че не е работа на нито един министър-председател да се занимава с енергийния регулатор.

Според депутата от Движение за права и свободи мораториумът върху цените на тока е най-недалновидното нещо, което може да се случи.

Мораториумът значи, че сте се предали. Ако ръководещите бяха оставили КЕВР си извършва отговорностите и в случай че бяха по-подготвени и бяха подхванали дейности за подкрепяне на небитовите консуматори, с няколко законови промени през днешния ден общините и бизнесът щяха да получават обезщетенията си. Хората имат възприятието, че нищо не се прави и не получават обезщетенията си. Ако ръководещите не влязат в ролята си да създадат всичко, което е належащо, с цел да запазят цените на тока най-малко в настоящия им тип, в случай че запазат самочувствието, че имат отговори за всичко, само че в действителност нямат решения, нещата в енергетиката могат да се объркат доста съществено. Необходима е увереност, а не самочувствие без покритие, разяснява Рамадан Аталай.

Попитан за коментар на изказванията, че Движение за права и свободи са оглавили ВиК холдинга, Аталай уточни: "Ако виждам медиите на господин Прокопиев, ще се окаже, че в България няма нищо друго, с изключение на Движение за права и свободи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР