Управляващите в Скопие ще положат всички усилия за решаване на

...
Коментари Харесай

Македонският министър на отбраната: Ще положим усилия за споровете с България без да прекрачим червените линии |

Управляващите в Скопие ще положат всички старания за решение на разногласията с България, само че няма да прекрачат своите " червени линии " - взаимни отстъпки с македонските език и еднаквост, съобщи на конференция македонският министър на отбраната Радмила Шекеринска, представена от БНР.

Всяко решение, което визира тези въпроси, ще бъде мотив за в допълнение съмнение, а не за нова сила и религия в връзките с България ", сподели Шекеринска.

Шекеринска изрази вяра, че по-споровете сред София и Скопие ще бъде реализиран прогрес преди да се види с сътрудника си Красимир Каракачанов на срещата на военните министри на страните от НАТО през февруари.

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи на собствен ред разяснява, че към процеса на интеграция на Скопие в Европейския съюз може да се добави спомагателна пътна карта за осъществяването на Договора за добросъседство с България. Според Османи, тезата за българските корени на македонските етнос и език е израз на съмнение в този контракт от 2017 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР