Управляващите в Полша националисти от партия Право и справедливост са

...
Управляващите в Полша националисти от партия Право и справедливост са
Коментари Харесай

Качински е готов за съюз със Салвини и Вокс, но не и с Льо Пен

Управляващите в Полша националисти от партия " Право и правдивост " са подготвени да договарят за европейски парламентарен алианс с италианската крайнодясна партия " Лига " и с испанската " Вокс ", съобщи министър председателят Матеуш Моравецки пред в. " Полска таймс ", представен от Ройтерс.

Италианският вицепремиер и лидер на партия " Лига " Матео Салвини се пробва да образува съюз от споделящи сходни визии антиимиграционни партии, само че напредъкът му в това начинание бива затруднено от несъвместими национални ползи.

" Ние сме гъвкави, само че изключваме съюз с всяка групировка, която би приела френския Национален фронт за член ", сподели Моравецки, употребявайки предходното наименование на ръководената от Марин Льо Пен крайнодясна партия " Национален общ брой ".

" Готови сме да беседваме с партията на Салвини, с испанската партия " Вокс " и с други ", добави той.

Нароилите се в Европа суверенистки партии споделят цели като връщането на пълномощията на страните членки в евросъюза и стягане на имиграцията, само че доста постоянно имат напълно друга икономическа и обществена политика, което затруднява основаването на сплотена група в Европейския парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР