Управляващите в Полша наложиха безпрецедентна ваканция на парламента до след

...
Управляващите в Полша наложиха безпрецедентна ваканция на парламента до след
Коментари Харесай

Управляващите в Полша наложиха безпрецедентна ваканция на парламента

Управляващите в Полша постановиха невиждана почивка на Народното събрание до след изборите през октомври, с което провокираха подозрения у опозицията за желанията им, предадоха " Асошиейтед прес " и ДПА.

Последното съвещание на Сейма бе през вчерашния ден. От през днешния ден долната камара на Народното събрание излиза във почивка и ще се събере още веднъж за съвещания на 15 и 16 октомври, т.е. два дни след парламентарните избори на 13 октомври. Подновените съвещания обаче ще бъдат в сегашния състав на Сейма, а не с новоизбраните депутати.

Управляващата партия " Право и правдивост " (ПиС) изяснява, че по този начин депутатите ще имат повече време за предизборната акция. Очакваше се последното съвещание на Сейма преди изборите да бъде в петък.

От опозицията се съмняват, че ПиС ще предприеме непредвидени ходове след изборите. " Не имам вяра в чистите планове на ръководещите ", сподели заместник-председателят на Сейма Малгожата Кидава-Блонска. По думите й " ПиС имат някакъв скришен проект ". " Те или не имат вяра в позитивния излаз от изборите, или приготвят закон, който при естествени условия няма да бъде утвърден с гласоподаване ", съобщи Кидава-Блонска, която предходната седмица бе оповестена за претендент за министър председател на проевропейската " Гражданска коалиция ".

Това е първият случай в историята на демократична Полша, когато остарелият парламент ще заседава след избори. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР