Управляващите в парламента не допуснаха закрито изслушване на вътрешния министър

...
Управляващите в парламента не допуснаха закрито изслушване на вътрешния министър
Коментари Харесай

Премиерът: Нямам нищо общо с шпионския скандал, ходил съм на събори на русофилите

Управляващите в Народното събрание не позволиха закрито чуване на вътрешния министър и шефа на ДАНС за шпионския скандал с Русия и двамата поканени споделиха пред депутатите същото, което и предния ден пред медиите. Настояването на Българска социалистическа партия за чуване и на премиера Бойко Борисов бе отхвърлено, заради което и той се изсули от въпроси, само че направи изказване пред камери преди държавното съвещание. Борисов увери, че няма нищо общо с повдигнатото обвиняване в шпионаж на ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов и че цялото следствие не е против Русия.

Шпионският скандал е шпионски в кавички и няма никакво съображение да се слагат връзките България-Русия на тази повърхност, съобщи министър председателят в първия си коментар по невиждания проблем с повдигнатото обвиняване против ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов за шпионаж.

Прокуратурата твърди, че той е работил против възнаграждение за две съветски организации - общество " Двуглав орел " и Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ), представлявани все още на закононарушението от ген. Леонид Решетников, някогашен дълготраен офицер в руското външно разузнаване. ДАНС заяви, че на Решетников, за който е шпионирал Малинов, е наложена 10-годишна възбрана да влиза в България. От изказванията на основния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев във вторник се разбра, че обвиняването се базира на данни и събития с 10-годишна отминалост, огромна част от които са били разказани в медиите.

Нямам нищо общо

По традиция министър-председателят направи изказване единствено пред камери без опция да му се задават въпроси. Той отхвърли да има каквато и да е роля и трансферира цялата отговорност на прокуратурата и следствието: " Аз нямам никаква роля в този развой. Този развой ще се движи и се движи на база следствието, което тече ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР