Управляващите в лицето на ПП, ИТН, БСП и ДБ не

...
Управляващите в лицето на ПП, ИТН, БСП и ДБ не
Коментари Харесай

ГЕРБ за отхвърлената помощ за скъпия ток : Да управляваш без грижа и мисъл за хората e безотговорност

Управляващите в лицето на Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България не утвърдиха концепцията на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар - за вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието и опазването на здравето. Това провокира реакция на опозицията в обществените мрежи.

Ето част от мненията:

Десислава Атанасова:

Компенсации за високите сметки на общините – няма!

Компенсации за лечебните заведения – няма!

Компенсации за учебни заведения и детски градини – няма!

Компенсации за читалища и културни институции – няма!

Компенсации за храмове и манастири – няма!

Компенсации за обществени домове – няма!

Управляващите отхвърлиха нашето предложениие, откакто повече от два месеца НЕ го допускаха до гласоподаване в зала.

Но за сметка на това, с бодряшки дух, подигравка и жлъч се включваха епизодично в дебата. Надсмивайки се на цялото българско общество. Чухме и неуместни причини. Трябвало да се понижи отоплението в общините с един градус. Защо трябвало да заплащат разноските на тези институции – да правели икономии.

Госпожи и господа, другарки и приятели – множеството общини, стопираха отоплението изобщо. Служителите вървят с шуби, ватенки и ушанки на работа.

Детските градини и учебните заведения обаче не могат да си го разрешат. А разноските им са двойни и тройни. Очевидно е, че никой от вас не е виждал нито българска община, нито болница, нито учебно заведение, нито църковен храм, нито обществен дом онлайн.



Красен Кралев:

Днес, на постоянно съвещание на Народното събрание, ръководещите от ПП-БСП-ДБ-ИТН отхвърлиха нашето предложение за цялостни обезщетения поради скъпия ток. Депутатите от Движение за права и свободи и Възраждане поддържаха концепцията на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар - за вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието и опазването на здравето, само че с 86 гласа “за”, 8 “против” и 104 “въздържал се”, предлагането не бе признато.



Младен Маринов:

Да " управляваш " единствено на инат на опозицията, без никаква грижа и мисъл за хората и бизнеса, не е ръководство. Това се назовава политическа безнаказаност към бъдещото на народа и страната!



Николина Ангелкова:

Пълна абдикация на ръководещата четворна коалиция от проблемите на българските общини, лечебни заведения, учебни заведения и детски градини, храмове и манастири и обществени домове, които от месеци са под ударите на непостижимите сметки за електричество.

Депутатите от болшинството отхвърлиха предлагането на ГЕРБ-СДС за обезщетения за засегнатите от скъпия ток групи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР