Управляващите се събират на коалиционен съвет във вторник, за да

...
Управляващите се събират на коалиционен съвет във вторник, за да
Коментари Харесай

Управляващите се събират на коалиционен съвет, за да обсъдят изпращането на военна помощ за Украйна

Управляващите се събират на съдружен съвет във вторник, с цел да създадат следващ опит да реализират единна позиция по тематиката за изпращането на военна помощ за Украйна.

Очаква се представителите на " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " да се съберат в късния следобяд. Засега само Българска социалистическа партия е твърдо срещу взимането на решение България да изпрати военна помощ на Украйна. Демократична България и Има Такъв Народ пък се оповестиха " за " даване на помощ.

На срещата съдружните сътрудници ще обсъдят и плануваното за сряда посещаване на българска делегация в Киев. Социалистите към момента не са решили дали да изпратят собствен представител, само че се чака Българска социалистическа партия да вземе това решение преди съдружния съвет.

Свикването на съдружния съвет за през днешния ден бе оповестено още предходната седмица, като основател бе съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Преди ден обаче той разгласи, че анулира поканата за съдружна среща, тъй като планът за изпращане на военна помощ ще бъде включен в дневния ред на депутатите още в първия им работен ден след великденската почивка. От Демократична България оповестиха, че ще се възползват от това, че първата сряда на всеки месец партиите могат да оферират точки в дневния ред на Народното събрание.

" Повече никой няма да може да отсрочва разглеждането на това решение и всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с " да " или " не ". ​​Всеки политически състезател ще реши по какъв начин да работи ", сподели Иванов в понеделник пред БНР.

В Народното събрание има три оферти за решения. Тези на " Демократична България " и ГЕРБ категорично плануват даване на военна помощ. Третото предложение е на " Продължаваме промяната " и в него става въпрос за филантропична, финансова и техническа помощ, само че не и за военна такава.

По-късно в понеделник министър председателят Кирил Петков написа във Facebook, че ще продължи да работи за единна позиция на България, само че до реализиране на политически консенсус открива обществена акция за набиране на средства за закупуване на муниции. Той прикани всеки български жител да подари като него по една заплата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР