Управляващите се събират на коалиционен съвет в опит да постигнат

...
Управляващите се събират на коалиционен съвет в опит да постигнат
Коментари Харесай

Коалиционен съвет обсъжда военна помощ за Украйна

Управляващите се събират на съдружен съвет в опит да реализират единодушие по тематиката за изпращане на военна помощ за Украйна.

До срещата на водачите на четирите обединения в ръководещата коалиция се стигна, откакто основателят ѝ - съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че анулира поканата си, защото планът за изпращане на военна помощ ще бъде вкаран като точка за гласоподаване в пленарна зала още в първия работен ден на Народното събрание след великденската почивка.

" Тази точка ще влезне в Народното събрание и всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с " да " или " не " – няма да може повече с общи приказки да се минава около тази тематика. Оттам нататък всеки политически състезател ще си реши по какъв начин да работи ", сподели Иванов пред БНР.

Вчера министър председателят Кирил Петков разгласи във Facebook, че ще продължи да работи за единна позиция на България, само че до реализиране на политически консенсус открива обществена акция за набиране на средства за закупуване на муниции. Неговият апел е всеки български жител да подари като него по една заплата.

Ще бъде разисквано и плануваното за сряда посещаване на българска делегация в Киев. Преди това на Изпълнително бюро от Българска социалистическа партия ще вземат решение дали да изпратят собствен представител. Засега единствено социалистите са срещу изпращане на военна помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР