Управляващите се надцакват с обвинения кой е по-антируски настроен и

...
Управляващите се надцакват с обвинения кой е по-антируски настроен и
Коментари Харесай

Крият се по-тежките проблеми в енергетиката

" Управляващите се надцакват с обвинявания кой е по-антируски надъхан и стартират със спекулации дали са дали 10 милиарда лева на " Лукойл " или не. Но всичко това, което се приказва сега, е звук, с цел да се скрият едни по-тежки проблеми в енергетиката ". Това съобщи пред " България он ер " членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков.
Според него това, че България към този момент е почнала да внася електрическа енергия, вместо да изнася, значи неуспех в политиката във връзка с енергетиката. Ерменков посочи, че за това е съдействал и служебният кабинет с подписването на контракта с " Боташ ".
" По-неизгоден контракт от този с турците не може да се подпише – в пика на цените, с условия, които не могат да бъдат изменени и с допускане на " Боташ " да ръководи цялата българска газова система. Това беше контрактувано с директното присъединяване на президента и с подписите на служебния министър на енергетиката и шефа на " Булгаргаз ", уточни той.
И добави: " Няма водач в самолета и всичко, което се случва в енергетиката, е доказателство за това. Имаме спорадични придвижвания в някаква посока, които съвсем постоянно са в контраст на естествените процеси, които би трябвало да има в една енергийна политика и една енергийна тактика, която продължаваме да нямаме ".
Ерменков акцентира, че напълно не е несъмнено, че 7-и и 8-и блок на АЕЦ " Козлодуй " ще бъдат построени по метода, по който са контрактувани.
" Парламентът, който би трябвало да се занимава със законодателна активност, се занимава с комерсиална активност и дефинира параметри и модели на нуклеарни реактори. И отсам следват проблеми, които не знам по какъв начин ще бъдат решавани. Защото, когато започваш да ги изграждаш, ще би трябвало да вземаш банково финансиране, а то се дава след направена инспекция дали на конкурентна основа е определена технологията. И когато тази инспекция не излезе, се пита по какъв начин банката ще те финансира ", изясни Таско Ерменков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР