Управляващите се готвят да ускорят окончателното гласуване на текстовете за

...
Управляващите се готвят да ускорят окончателното гласуване на текстовете за
Коментари Харесай

Спорната 10-годишна давност върви към приемане

Управляващите се готвят да ускорят окончателното гласоподаване на текстовете за въвеждане на 10-годишна безспорна отминалост за отговорностите на физическите лица у нас.

" Очаква се идната седмица измененията в Закона за отговорностите и договорите да се преглеждат от правната комисия, а до 2-3 седмици да бъдат признати в зала ", съобщи пред Mediapool депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. В четвъртък той внесе обещания общ план на патриотите на закон за персоналния банкрут, който се чака да добави регулацията по тематиката с така наречен " безконечни длъжници ".

За разлика от плана за персоналния банкрут, който занапред ще се разисква с ГЕРБ, текстовете за безспорната отминалост, които към този момент бяха признати на първо четене, имат политическата поддръжка на партията на Бойко Борисов. Това е реалност, без значение че против концепцията има големи рецензии от правните среди, както и от куп професионални организации. Негативно мнение бе получено и от.

Предложението на ГЕРБ и патриотите е с приключването на 10-годишен давностен период да се погасяват всички вземания против физически лица, без значение от спирането на отминалостта, стига те да не са отсрочени или разсрочени. Въвеждат се единствено две изключения – когато отговорностите са насъбрани от физически лица – еднолични търговци и когато те произтичат от " непозволено увреждане " и " безпричинно обогатяване ".

Според Веселинов сред първо и второ четене ще има корекции по текстовете, които щели да отразят част от забележките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР